Portekiz’de bizim kültürümüze benzer deneyimler yaşamaya
devam ediyoruz. Birçok kez özellikle Baixa-Chiado bölgesinde rastladığımız
kestanecilerden bir tanesinden deneme fırsatımız oldu.
Gerçekten Lizbon’da kestane kebap dediğimiz belki aperatif
belki atıştırmalık yiyecek burada da yapılıyor. Tabi ki mantık olarak aynı
olmasına rağmen usul olarak bizden farklı bir şekilde.
Portekiz’de kestane tuzda kavruluyor ve bence bizimkinden
daha güzel bir tadı oluyor. Nasıl yapıldığını görmedik ancak nelerden
yapıldığını izleme şansımız oldu. Kestaneyi kalın kaya tuzuna bizimkine benzer
bir mangalda gömerek kavuruyorlar. Yine bizimkine benzer külahlarda satıyorlar.
Tuzdan mıdır bilmiyorum ancak kestane kolay soyuluyor. Tadı
da daha kavruk ve ağızda dağılan bir şekilde servis ediliyor. Etrafında tuzda
kavrulmasından dolayı beyaz bir toz oluşuyor.
Buralara gelip de rastlarsanız mutlaka deneyin derim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder