31 Mart 2013 Pazar

Kestane Kebap’ı Lizbon’da deneyin


Portekiz’de bizim kültürümüze benzer deneyimler yaşamaya devam ediyoruz. Birçok kez özellikle Baixa-Chiado bölgesinde rastladığımız kestanecilerden bir tanesinden deneme fırsatımız oldu.

Gerçekten Lizbon’da kestane kebap dediğimiz belki aperatif belki atıştırmalık yiyecek burada da yapılıyor. Tabi ki mantık olarak aynı olmasına rağmen usul olarak bizden farklı bir şekilde.

Portekiz’de kestane tuzda kavruluyor ve bence bizimkinden daha güzel bir tadı oluyor. Nasıl yapıldığını görmedik ancak nelerden yapıldığını izleme şansımız oldu. Kestaneyi kalın kaya tuzuna bizimkine benzer bir mangalda gömerek kavuruyorlar. Yine bizimkine benzer külahlarda satıyorlar.

Tuzdan mıdır bilmiyorum ancak kestane kolay soyuluyor. Tadı da daha kavruk ve ağızda dağılan bir şekilde servis ediliyor. Etrafında tuzda kavrulmasından dolayı beyaz bir toz oluşuyor.

Buralara gelip de rastlarsanız mutlaka deneyin derim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder